Leeuwarder (46) met ruim 4,5 jaar resterende celstraf schendt contactverbod Hells Angels

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 46-jarige man uit Leeuwarden is woendagavond aangehouden nadat hij zijn contactverbod met de Hells Angels had geschonden.
Lees meer over
Leeuwarden

De man was na een jarenlange gevangenisstraf weer voorwaardelijk in vrijheid gesteld, maar schond een van die voorwaarden toen bleek dat hij weer in contact stond met leden van de Hells Angels. Hij mocht ook niet meer op de terreinen en in de clubhuizen van de motorclub komen.

Uit het onderzoek van de politie en het OM naar internationale drugshandel tussen onder andere Friesland en Finland zijn onlangs ook verdachten aangehouden die lid zijn van de Hells Angels Harlingen en de Red Devils in Leeuwarden. Uit dit onderzoek bleek dat de Leeuwarder zijn voorwaarden schond.

Clubhuizen bezocht en contact met Hells Angels-leden

Hij bezocht volgens het OM tussen april 2019 en januari 2020 meerdere keren de clubhuizen en had contact met andere Hells Angels. De man heeft nog 1699 dagen, omgerekend ruim 4,5 jaar, voorwaardelijke celstraf staan. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Noord-Nederland. Die heeft besloten dat de man voorlopig vast blijft zitten. Of de man het strafrestant in zijn geheel moet uitzitten, wordt op een later moment bepaald.

De man is op 15 november 2011 in Noorwegen veroordeeld tot 11 jaar cel wegens de import van 30 kilo amfetamine. Ook is hij op 27 januari 2012 in Finland tot 720 dagen gevangenisstraf veroordeeld vanwege de import van cocaïne en amfetamine. Vanaf eind februari 2014 mocht hij zijn straf in Nederland uitzitten.

Nieuws

Meest gelezen