Leeuwarder (40) die maandag bij De Centrale met nepwapen vluchtte voor politie vrijdag voorgeleid op verdenking van bedreiging

De politie in de Vlietzone in Leeuwarden.

De 40-jarige man uit Leeuwarden die maandag met een neppistool door de Vlietzone in Leeuwarden rende, zit nog in voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de man vrijdag wordt voorgeleid op verdenking van bedreiging.
Lees meer over
Leeuwarden

De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren. De man zorgde maandagavond bij De Centrale voor een gevaarlijke situatie toen hij met – naar later bleek – een nepwapen door tuinen en straten in de Leeuwarder wijk de Vlietzone vluchtte voor de politie. Om hem tot stoppen te dwingen werd de man meerdere keren beschoten door agenten. Volgens de politie was het nepwapen niet van echt te onderscheiden.

De man wordt ervan verdacht politieagenten te hebben bedreigd. Het strafbare feit is dat hij het nepvuurwapen op korte afstand op agenten zou hebben gericht. Het OM is nog bezig met het onderzoek en kan nog niets zeggen over het motief van de man en of de man ook vervolgd wordt voor het bezit van een nepwapen.

Lees ook | Ooggetuigen vertellen wat ze zagen tijdens de schietpartij bij De Centrale in Leeuwarden

Op sociale media gingen veel video’s van het schietincident en de verdachte rond. Het OM laat weten dat deze beelden deel uit maken van het onderzoek. De politie riep eerder al op foto’s en video’s van de gebeurtenis met de politie te delen en niet verder te verspreiden.

De man werd maandagavond na een anderhalf uur durende zoekactie aangehouden in de Borneostraat. Tijdens de achtervolging werd hij door de politie in zijn heup geraakt. Het is niet bekend hoe de man er aan toe is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Misdaad
Instagram