Leeuwarden wil overlast deelscooters van GO Sharing aanpakken

FOTO NIELS WESTRA

Om overlast van geparkeerde deelscooters in Leeuwarden tegen te gaan, kan de ‘no parkingzone’ worden uitgebreid. Ook kunnen gebruikers een waarschuwing krijgen.
Lees meer over
Leeuwarden

Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Leeuwarden op vragen van PAL/GroenLinks over de groene e-scooters van Go Sharing. Sinds afgelopen zomer staan er ruim honderd in de stad, van het centrum tot in verre buitenwijken. Ze zijn te starten en te gebruiken via een app.

GroenLinks had vragen gesteld naar aanleiding van klachten over de voertuigen, die vaak fout geparkeerd staan en zorgen voor verrommeling van de publieke ruimte. Het college erkent de problemen en geeft aan met Go Sharing afspraken te hebben gemaakt om de overlast tot een minimum te beperken.

Waarschuwingsmail

Zo kan het ‘servicegebied’, waar de scooters achtergelaten mogen worden, aangepast worden. Een andere optie is om de overlastveroorzaker een waarschuwingsmail te sturen. ‘Bij complete klachten (voorzien van een kenteken, tijdstip en locatie) kan Go Sharing de laatste gebruiker ook herleiden en ontvangt deze een waarschuwing. Dit waarschuwen wordt twee keer gedaan. De derde keer volgt een blokkade en kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de dienst.’

Verder wil het college een aanpassing doen in de APV; hierin wordt aangegeven waar ze niet geparkeerd mogen worden. Het zegt verder de positieve effecten van deelmobiliteit te zien, en te verwachten dat deze trend zich zal voortzetten.

Nieuws

menu