De gemeente Leeuwarden maakte mogelijk fout met privégegevens leden Vlietvaardig. De procedures worden nog eens bekeken

De Vlietzone.

De Vlietzone. Foto: LC/Arodi Buitenwerf

De gemeente Leeuwarden heeft mogelijk privégegevens van leden van Vlietvaardig verstuurd naar een partij waartegen door de stichting of leden daarvan in het verleden werd geprocedeerd.
Lees meer over
Leeuwarden

Dat zegt een woordvoerder van de gemeente. De stichting Vlietvaardig gaf maandag aan dat ze stopt met het procederen tegen huisjesmelkers en eigenaren van panden die bouwregels overtreden. Aanleiding is een aantal incidenten waarbij leden van de stichting - die opkomt voor de Vlietzone - bedreigd en geïntimideerd werden.

Bij een van de leden werd tot drie keer toe een steen door of tegen de ruit gegooid. De incidenten vonden telkens plaats nadat de stichting bezwaar maakte of er een zitting plaatsvond voor de bestuursrechter of Raad van State.

,,We kunnen niet uitsluiten dat in een geval de naam en het adres van een lid van Vlietvaardig zijn verstuurd naar een partij waartegen door de stichting of leden daarvan eerder bezwaar was gemaakt. Dat had niet gemoeten’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Leeuwarden.

Procedures

Om te voorkomen dat privégegevens in de toekomst weer terechtkomen op plekken waar ze niet horen, gaat de gemeente de eigen procedures nog eens tegen het licht houden.