Leden Hells Angels aangehouden in onderzoek naar drugshandel

FOTO ANP

In een onderzoek naar de internationale handel in harddrugs en witwassen heeft de politie, in samenwerking met het Openbaar Ministerie maandag in Friesland zeven mensen aangehouden, onder wie leden van motorclubs.

Onder de arrestanten zijn in totaal drie leden van de Hells Angels Harlingen, Hells Angels Finland en de Red Devils Leeuwarden, een supportclub van de Hells Angels. Er zijn op zeventien locaties huiszoekingen gedaan, onder meer in Leeuwarden, Harlingen en Finland. Ook in de Westergeast en Noardburgum waren invallen. De politie wilde bevestigen noch ontkennen of die met deze zaak te maken hebben. Waar de opgepakte mensen vandaan komen, wil de politie ook niet kwijt.

Het zevental, dat in volledige beperkingen zit, wordt verdacht van internationale handel in harddrugs, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. De politie verwacht meer aanhoudingen te doen.

De arrestaties volgden nadat agenten een lading harddrugs onderschepten voor de Duitse grens, die onderweg was naar Finland. Het gaat om 100 kilo amfetamine met een straatwaarde van zo’n zeven ton.

Daar ging een langlopend onderzoek aan vooraf, geleid door de regionale recherche en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland. Dat richtte zich op amfetaminehandel vanuit Friesland naar Finland.

Bij de acties van maandag waren zo’n 170 medewerkers van de politie en Defensie betrokken. Sommige verdachten werden verrast door een arrestatieteam.

De motorclub Hells Angels werd in mei 2019 door de rechter verboden verklaard.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden