Laatste zet nodig voor medicijn voor energiestofwisselingsziekte

Vanuit Rutten kwam het estafettestokje zaterdagmiddag aan in Sint Nicolaasga waar Wietske Meijer (midden op achtergrond in donkere kleren) woont die ook aan een energiestofwisselingsziekte lijdt. Via Oudehaske, Heerenveen kwam het stokje in Leeuwarden bij Paulien Vogelzang aan.

Vanuit Rutten kwam het estafettestokje zaterdagmiddag aan in Sint Nicolaasga waar Wietske Meijer (midden op achtergrond in donkere kleren) woont die ook aan een energiestofwisselingsziekte lijdt. Via Oudehaske, Heerenveen kwam het stokje in Leeuwarden bij Paulien Vogelzang aan. FOTO SIMON BLEEKER

Een op de vijfduizend mensen in Nederland lijdt aan een energiestofwisselingsziekte. Een ernstige ziekte met vaak een vroegtijdige dood. Voor een medicijn is nog een flinke laatste zet nodig.
Lees meer over
Leeuwarden

Paulien Vogelzang (29) uit Leeuwarden helpt mee die laatste, financiële zet te geven. Ze organiseert namelijk de MITO-estafette die sinds vorige week zaterdag twee weken door Nederland trekt en dit weekend langs verschillende dorpen en steden in Friesland ging.

'Zoveel enthousiasme'