Klasina Seinstra uit Luxwoude emotioneel nu met de onthulling van de namen op het beeld van de Elfstedenrijder, volledige erkenning voor winnaressen Elfstedentocht een feit is

Ze was nog maar net begonnen aan het dankwoord of Klasina Seinstra (54) liet haar tranen de vrije loop. De onthulling van de namen van de Elfstedentocht-winnaressen op het beeld van de Elfstedenrijder raakte haar.

De namen van Klasina Seinstra (tweede van links), Tineke Dijkshoorn (roze jas) en Lenie van der Hoorn op het beeld van de Elfstedenrijder werden woensdag onthuld. Helemaal rechts Elfstedenvoorzitter Wiebe Wieling. Helemaal links Anna Hettema, dochter van beeldhouwer Auke Hettema, die het beeld maakte.

De namen van Klasina Seinstra (tweede van links), Tineke Dijkshoorn (roze jas) en Lenie van der Hoorn op het beeld van de Elfstedenrijder werden woensdag onthuld. Helemaal rechts Elfstedenvoorzitter Wiebe Wieling. Helemaal links Anna Hettema, dochter van beeldhouwer Auke Hettema, die het beeld maakte. Foto: Niels Westra

Lees meer over
Leeuwarden

Het voelde als waardering. Niet eens zozeer voor haar eigen prestatie in 1997, maar vooral ook voor de vrouwen die in veel eerdere Elfstedentochten als eerste vrouw over de meet kwamen.

Nieuws

menu