Kinderen uit Grou maken zich klaar voor aankomst Sint Piter & Aldemar en worden blij verrast

Aldemar geeft de Sint Piter pop aan Thomas terwijl Rox de pop van Aldermar vasthoudt. FOTO HENK BRINKMAN

Het is een spannende tijd nu Sint Piter weer onderweg is naar Grou. Groot was de verbazing bij de kinderen van de basisscholen in Grou toen Aldemar vrijdagochtend verscheen.
Lees meer over
Leeuwarden

De groepen 1 en 2 van CBS Nijdjip en OBS De Twa Fisken wachtte een bijzondere verrassing die mogelijk is gemaakt door een bijdrage van Pleatslik Belang Grou (PBGrou). Afgelopen maanden zijn drie creatieve dames flink in de weer geweest om vijf sets handpoppen van Aldemar en Sint Piter te maken en zijn ook vijf verkleedsets vervaardigd.

Inmiddels kunnen de inwoners van Grou via het speciale Sint PiterSjoernaal de avonturen van de goedheiligman en zijn compaan op YouTube volgen. Daarin is te zien dat Sint Piter zijn pinpas kwijt is. Het is dus nog maar de vraag of Sint Piter dit jaar al zijn rekeningen kan betalen. Daarom was Aldemar heel blij dat directeur Maartje Bloemhof van OBS de Twa Fisken al een tijd geleden een subsidieverzoek gedaan had bij PB Grou. ,,We hadden een mooi plan ingestuurd en een bijdrage gevraagd, zodat we materiaal voor poppen en kleding aan konden schaffen. Die aanvraag is gelukkig gehonoreerd.” Voor Sint Piter in ieder geval een zorg minder.

Juf Maartje Bloemhof is geweldig trots op het resultaat en dat er zoveel mooie poppen voor de basisscholen gemaakt zijn. Al vanaf december heeft een drietal creatieve dames zich met kleurrijke stoffen, draad en naald flink in het zweet gewerkt.

Programma

Er komt dit jaar vanwege corona op zaterdag 12 februari geen traditionele intocht met publiek. Sint Piter en Aldemar varen vanaf 10.00 uur vanaf Akwadukt Mid-Fryslân naar de Nieuwe Kade. Langs de route, die onder andere via het Prinses Margrietkanaal, de pier en de Hellingshaven gaat, kunnen belangstellenden het duo toezwaaien. Net als vorig jaar zullen Aldemar en Sint Piter met paard en wagen een rondrit door het dorp maken.

Nieuws

menu