Kick Out Zwarte Piet wil niet meer demonstreren in een weiland

KOZP-demonstranten tijdens Sint Piter (Grou) vorig jaar.

De actiegroepen Kick Out Zwarte Piet en Leeuwarden Kan Het willen volgend jaar niet meer in een weiland bij Grou demonstreren tegen Swarte Pyt.
Lees meer over
Leeuwarden

De groep wil plek langs de route, maar de gemeente wil vooralsnog niet meewerken. Om niet voor het derde achtereenvolgende jaar in een weiland te staan, hadden Kick Out Zwarte Piet en Leeuwarden Kan Het een plan bedacht. Door de gemeente te vragen nu al een besluit te nemen over de locatie waarop gedemonstreerd kan worden in februari volgend jaar, zou de groep een procedure kunnen aanspannen als burgemeester Sybrand Buma hen opnieuw naar een weiland zou verwijzen.

Maar de gemeente Leeuwarden zegt nu nog geen besluit te kunnen nemen over een demonstratie in 2021. En niet voor december met een besluit te kunnen komen.

In reactie daarop hebben beide clubs besloten het besluit om de demonstratie afgelopen februari in een weiland te plaatsen, alsnog aan te vechten. In de hoop dat een uitspraak van de rechter hen alsnog de mogelijkheid biedt om in 2021 in het centrum te demonstreren.

Nieuws

menu