Kerstpakket voor zzp'ers evenementen Leeuwarden

Kerstpakketten worden steeds groter, duurder en zijn bijna niet aan te slepen. Foto: Pixabay.com

Tweehonderd zzp’ers in Leeuwarden krijgen van het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF) een pakket met lokale producten. Ze zijn vooral bedoeld als morele steun.
Lees meer over
Leeuwarden

,,Wij helpen elk jaar om allerlei culturele evenementen in de gemeente te organiseren’’, zegt Ali de Jong. ,,Wij zien cultuur als de motor van onze economie, maar dit jaar is er natuurlijk veel niet doorgegaan.’’ 

Dit is financieel een ramp voor ,,eenpitters’’: mensen die als zzp’er helpen bij het organiseren van festivals. Dat varieert van mensen die een podium opbouwen of de communicatie verrichten tot bijvoorbeeld acteurs van Tryater, zegt De Jong.

,,Wij willen deze mensen graag een steuntje in de rug bieden.’’ Daarom zijn zij vandaag of morgen uitgenodigd om een kerstpakket in ontvangst te nemen. Dit gebeurt in een doorrijdconstructie ( drive thru ).

De pakketten zijn gevuld met producten die bij Leeuwarder ondernemers zijn ingekocht. Dat varieert van de slager in Stiens tot de mosterdmaker uit Warten en taartjes van ,,de dames van Fier’’, zegt De Jong. Een deel van de producten is gratis verstrekt, bijvoorbeeld door grote voedselproducenten in Leeuwarden. 

Het LOF selecteerde met hulp van onder andere Keunstwurk een lijst van zzp’ers uit de culturele sector.

Nieuws

menu