Kavels wijk Unia al vlot op de markt

Wijkontwerp van Unia. Bron: gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden wil eind dit jaar beginnen met de kavelverkoop in de nieuwe wijk Unia, tegen de Wâldwei (N31) aan.
Lees meer over
Leeuwarden

Dit schrijven burgemeester en wethouders in hun conceptbegroting voor het komend jaar. Het gaat om Unia-West, het plandeel waarvoor dit jaar een bestemmingsplan is vastgesteld. Gesprekken met projectontwikkelaars zijn veelbelovend, volgens de gemeente.

In Unia-West komen ongeveer 200 huizen, aangevuld met 20 huizen in de naastgelegen groene zone. De daadwerkelijke bouw laat nog even op zich wachten, want het grondwerk moet nog uitgevoerd worden.

De Hem

Binnen stadsdeel De Zuidlanden wordt de bouw van Unia gevolgd door De Hem, een buurtschap met 350 tot 400 huizen in de weilanden pal ten zuiden van Goutum. De bestemmingsplanprocedure hiervoor start het komend jaar.

Op dit moment wordt hard gebouwd aan De Klamp, een buurtschap rond de Wergeasterdyk. Dankzij de krappe woningmarkt loopt de verkoop hier als een trein: 'Alle kavels van het deelgebied De Klamp zijn inmiddels verkocht of in behandeling', meldt de gemeente. Afzonderlijke woningen zijn nog te vinden op Funda.

Nieuws

menu