KOZP demonstreert opnieuw bij intocht Sinterklaas in Leeuwarden

KOZP demonstreerde vorig jaar in Leeuwarden en moest de stad onder politiebegeleiding verlaten. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Bij de intocht van Sinterklaas in Leeuwarden op zaterdag 16 november zal actiegroep KOZP (Kick Out Zwarte Piet) opnieuw demonstreren voor een ‘inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme’.
Lees meer over
Leeuwarden

Leeuwarden is een van de steden waar de actiegroep de straat opgaat naast onder meer Hoorn, Alkmaar, Eindhoven en Groningen. Bij de landelijke intocht in Apeldoorn blijven ze weg omdat de NTR besloten heeft dat daar geen zwarte pieten te laten zien.

,,De verandering naar een inclusief Sinterklaasfeest is onontkoombaar. Wie nu nog niet om wil, sluit bewust Nederlanders uit. Daarom richten we ons op de steden waar de verandering nog steeds uitblijft”, zegt KOZP-voorman Jerry Afriyie over de komst naar onder meer Leeuwarden.

KOZP demonstreerde vorig jaar op het Wilhelminaplein. De sfeer werd toen grimmig omdat zich aan de andere kant van de straat voorstanders van Zwarte Piet verzamelden. Nadat Sinterklaas voorbij was gereden, stormden ze af op de tegenstanders, waarna de politie ingreep .

Nieuws

menu