Inwoners gemeente Leeuwarden van alle Friezen het meest actief op Marktplaats (en dit verhandelden ze vooral)

FOTO ANP

De gemeente Leeuwarden is uitgeroepen tot Koning Marktplaats van Friesland. Leeuwarden kent de meest actieve Marktplaats-gebruikers van Friesland.

In aanloop naar Koningsdag onderzocht handelssite Marktplaats de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Daarbij is gekeken naar het aantal Marktplaats-accounts dat in iedere gemeente de afgelopen twaalf maanden actief is geweest, ten opzichte van het aantal inwoners.

De inwoners van de gemeente Leeuwarden kwamen als meest actieve Friezen uit de bus, 46 procent was het afgelopen jaar actief op de handelssite. Leeuwarden verslaat hiermee Smallingerland en Heerenveen. Die gemeenten behaalden elk een percentage van 43 procent.

Schoenen

Wat er veel verhandeld werd in Leeuwarden? Schoenen, elektronica-onderdelen, curiosa en brocante. Ook in Smallingerland waren schoenen populair, maar de inwoners plaatsten ook veel advertenties met auto-onderdelen en stoelen. In Heerenveen waren postzegels, speldjes, pins en buttons het populairst. Gegevens van andere Friese gemeentes zijn niet beschikbaar.

Landelijk werd gemeente Baarle-Nassau (Noord-Brabant) gekroond tot Koning Marktplaats van Nederland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden