Influencer Mo Bicep trekt drommen fans naar de Jumbo in Leeuwarden: 'Deze drukte zagen we totaal niet aankomen'

Influencer en fitnessvlogger Mo Bicep uit Breda was dinsdag (vandaag) on tour in Friesland, om zijn voedingssupplementen te promoten. In Leeuwarden kwamen flink wat fans naar de Jumbo-supermarkt aan het Hoeksterpad.
Lees meer over
Leeuwarden

Mo Bicep heeft ruim 400.000 volgers op Instagram en vertelde zijn fans dat zijn kipfilet en voedingssupplementen bij de Jumbo-vestigingen in Heerenveen (Jister) en Leeuwarden (Hoeksterpad) komen te liggen.

Wel 150 tot 200 jongeren, voornamelijk tieners, wilden dinsdag in Leeuwarden met Mo Bicep op de foto. Het was dan ook dringen geblazen aan het Hoeksterpad. Een onderlinge afstand van 1,5 meter zat er niet in. Niemand die erom maalde. De politie keek in eerste instantie van een afstandje toe, maar vertrok al gauw.

Volgens Mourad, assistent-bedrijfsleider bij de Jumbo-vestiging, was het een grote chaos. ,,Deze drukte hadden we totaal niet zien aankomen.’’ Er was volgens hem ook niet voldoende tijd om vooraf de politie, gemeente en bedrijfsbeveiliging in te lichten. ,,Hij zou eerst vrijdag komen, maar dat ging niet door.’’ Ook zaterdag en maandag zegde Mo Bicep af, aldus Mourad. ,,Het was voor ons daarom lastig dit goed voor te bereiden.’’

Deuren dicht

Om de drukte te managen, sloot Mourad de deuren tot de supermarkt. ,,Ik heb het hek dicht gegooid, want we hebben wel gewoon onze coronamaatregelen.’’ Alleen vaste klanten die bij Mourad bekend waren, mochten naar binnen. Tieners kwamen er even niet in. Na ongeveer een uur kon iedereen weer rustig boodschappen doen.

,,Je kunt zeggen dat het een succes was, als Jumbo kom je positief in beeld wanneer Mo Bicep langskomt. Alleen we zitten wel in coronatijd. Maar wat er verder buiten gebeurt, heb ik niet in de hand.’’

Nieuws

menu