Ondernemers in Leeuwarden krijgen inflatiehulp: van steun bij energiebesparing tot omscholing naar installateur

Het Leeuwarder gemeentehuis op de Nieuwestad. Foto LC/Erwin Boers

De gemeente Leeuwarden komt met een steunpakket van 1,9 miljoen euro voor lokale ondernemers die te lijden hebben onder de hoge prijsstijgingen (inflatie).
Lees meer over
Leeuwarden

Burgemeester en wethouders maakten hun hulppakket deze week bekend . In Den Haag kunnen bedrijven soms al directe financiële hulp krijgen. Leeuwarden wil ondernemers vooral helpen bij energiebezuiniging en aanpassing aan de toekomstige economie.

Er bestaan al energiecoaches die bij bedrijven op bezoek gaan en advies geven voor zuiniger stroom- en gasverbruik. Deze hulp wordt uitgebreid. Bedrijven kunnen straks ook aankloppen bij een ‘innovatiefonds energie- en circulaire transitie’.

Omscholing tot monteur

Verder wordt er een project opgezet rond ‘toekomstbestendig ondernemen in verduurzaming en energie’. Hierbij is omscholing tot monteur of installateur een mogelijkheid. Aan zulke mensen is namelijk veel behoefte door de stijging van het aantal zonnepanelen en warmtepompen.

De gemeente mikt op het Midden en Klein Bedrijf (MKB). Er zijn veel bedrijven die lijden onder de hoge materiaal- en energieprijzen, blijkt uit onderzoek. Een deel van de ondernemers loopt tegen drempels aan bij de overgang naar nieuwe energievormen.

Nieuws

menu