Drie inbraken in woningen zonder nachtslot in Leeuwarden

FOTO ANP

In Leeuwarden is zaterdag vier keer ingebroken, meldt de politie. Er werd twee keer ingebroken in het Westeinde en bij woningen in het Aldlân en in de Vosseparkwijk.
Lees meer over
Leeuwarden

Aan de Nynke van Hichtumwei in het Westeinde werd tussen 1.00 en 10.30 uur ingebroken. De dader nam een laptop en geld mee. In dezelfde wijk werd tussen 4.00 en 4.15 uur in de ochtend ingebroken bij een woning aan de Barend van der Veenwei. Daar werden onder meer een playstation en computer gestolen.

In de wijk Aldlân werd tussen 16.15 en 20.30 uur ingebroken bij een woning aan het Fioringras. De daders doorzochten de woning en namen onder andere sieraden mee.

Flipperen

Bij alle drie woningen hadden de dieven zich vermoedelijk toegang tot de woning verschaft door te 'flipperen', aldus de politie.

Raam vernield

Ten slotte werd tussen 18.00 en 21.25 uur ingebroken bij een woning in de Marnixstraat. Hier werd een raam vernield om binnen te komen. Er werden sieraden gestolen.

Met de inzet van een hondengeleider kon de politie de mogelijke vluchtroute achterhalen. Vermoedelijk vertrokken de verdachten in de richting de P.C. Hooftstraat.

De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Nieuws

menu