Illegaal bordeel in de wijk Heechterp in Leeuwarden definitief gesloten: klanten belden vaak per ongeluk bij buren aan voor hun afspraakje

Prostitutie mag wel op de Weaze. Foto: Niels Westra

Burgemeester Sybrand Buma heeft een woning aan de Eikenstraat in de Leeuwarder wijk Heechterp voor een half jaar gesloten. Er zat een illegaal bordeel, dat bij buren tot veel ergernis leidde.
Lees meer over
Leeuwarden

Bewoners van de Eikenstraat schrokken geregeld op als de bel ging. Dan stonden er klanten voor de deur die op zoek waren naar hun ‘afspraakje’, maar zich in het adres hadden vergist. Er is bij het Leeuwarder meldpunt overlast veelvuldig geklaagd over deze woning.

Verboden buiten centrum

Er werkten verschillende prostituees in meerdere ‘werkkamers’ binnen dit pand, zo werd tijdens controles ontdekt. Tegenover de politie beweerden zij dat ze elkaar niet kenden.

,,Daarnaast bleken zij werkzaam te zijn zonder vergunning of visum en stonden ze ook niet geregistreerd in het bevolkingssysteem of als zelfstandige in het handelsregister’’, meldt de gemeente in haar persbericht. Sowieso is zo’n seksinrichting buiten de binnenstad verboden.

Nieuwe sloten op deur

‘De reden van deze sluiting is dat de huurder de woning illegaal laat gebruiken als een seksinrichting of voor prostitutiedoeleinden beschikbaar stelt. De sluiting geldt, gezien de ernst en omvang van de aangetroffen overtredingen, voor de duur van zes maanden.’

‘Het Prostitutie Maatschappelijk Werk van Fier heeft aan de prostituees opvang en begeleiding aangeboden’. De woning kreeg nieuwe sloten en is nu verzegeld: niemand mag er meer in. Eerder dit jaar constateerde de gemeente al dat er sinds coronatijd meer prostitutie naar woonwijken is uitgeweken.

Nieuws

menu