ICT-bedrijf krijgt ongelijk in conflict met Leeuwarden

Het Leeuwarder gemeentehuis aan de zijde van de Nieuwestad. Foto LC/Erwin Boers

ICT-bedrijf Split-Vision uit Eindhoven is in het ongelijk gesteld in een langlopend conflict met de gemeente Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

In november stonden de partijen tegenover elkaar in de rechtbank van Den Haag. Split-Vision eiste een bedrag van 1,3 miljoen euro voor niet-geleverde computerdiensten sinds januari 2017. De gemeente schortte toen de betalingen op omdat de leverancier volgens haar ‘niet aan de contractuele verplichtingen voldeed’.

De rechtbank verzocht ze samen alsnog een oplossing te bedenken in het slepende conflict. Dat lukte niet binnen vier weken, waarop de rechter zich alsnog boog over het conflict.

In de uitspraak concludeert deze dat de gemeente de overeenkomst met recht heeft ontbonden, vanwege een tekortkoming van Split-Vision. Hoewel de rechtbank Split-Vision gelijk geeft dat bepaalde problemen mede te wijten waren aan de IT-infrastructuur van de gemeente, stelt hij dat dit ‘onverlet laat dat sprake was van tekortschietende kwaliteit van de software van Split-Vision’. Zo was het het ICT-bedrijf drie jaar na de start van de overeenkomst, in april 2018, niet gelukt een naar behoren functionerend digitaal platform voor de ambtenaren op te leveren.

Split-Vision kan dus volgens de rechter geen aanspraak maken op de 1,3 miljoen euro, maar moet de gemeente juist ruim 3,5 ton terugbetalen. Ook draait het voor de proceskosten van ruim 10.000 euro op. Het Brabantse bedrijf gaat in beroep tegen de uitspraak.

Nieuws

menu