Leeuwarder start-up Hydraloop te zien in waterdocumentaire op Netflix met Liam Neeson en Matt Damon

De Hydraloop is niet groter dan een flinke koelkast. Foto: Hydraloop

De Leeuwarder startup Hydraloop is vanaf vandaag te zien in de waterdocumentaire Brave Blue World op Netflix.
Lees meer over
Leeuwarden

De documentaire wordt verteld door Liam Neeson en ook acteurs Matt Damon en Jaden Smith verschijnen erin. „Het is een geweldige film. We moeten hem allemaal zien”, zegt Liam Neeson.

Een jaar geleden ontving Water Alliance de filmploeg op de Watercampus in Leeuwarden. Er is natuurlijk gesproken met Hydraloop, maar ook Leeuwarder inwoners Jan-Willem Schoonen en Linda Kampschreur komen aan het woord over de toepassing van het systeem in hun huis.

Hydraloop zegt enorm trots te zijn op de deelname aan de baanbrekende documentaire. „Onze missie is om mensen en organisaties in staat te stellen om water en energie te besparen. Ieder huis en gebouw kan gemakkelijk zijn eigen water recyclen”, zegt Sabine Stuiver, medeoprichter van het waterrecyclingsysteem. „Het delen van die boodschap op Netflix zal heel veel mensen helpen om hun water te gaan hergebruiken en bij te dragen aan verandering.”

Gefilmd over vijf continenten, schetst Brave Blue World een optimistisch beeld hoe de mensheid nieuwe technologieën en innovaties toepast om duurzamer en slimmer met water om te gaan. De documentairemakers reisden de wereld over om pioniers en vernieuwers te ontmoeten die de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water en sanitaire voorzieningen aanpakken.

Nieuws

menu