Horeca in Leeuwarden mag ook in wintermaanden terrassen uitbreiden

FOTO ANP

De toestemming voor horecazaken in Leeuwarden om hun terrassen vanwege corona tijdelijk uit te breiden, wordt tot 1 april volgend jaar verlengd.
Lees meer over
Leeuwarden

Het college van burgemeester en wethouders heeft dat in overleg met betrokken partijen besloten.

Horecaondernemers in de gemeente Leeuwarden mogen sinds 1 juni hun terras uitbreiden. De regeling zou op 19 oktober aflopen en is geëvalueerd.

De regeling wordt verlengd omdat de coronamaatregelen nog altijd van kracht zijn en er ook nieuwe coronamaatregelen zijn genomen door het kabinet. Maandag kondigde het kabinet voor de komende drie weken extra maatregelen af, zoals dat horecazaken maximaal 30 gasten binnen mogen ontvangen. Voor buitenruimten, dus ook voor terrassen, geldt nu een maximum van 40 personen (exclusief personeel).

De Koninklijke Horeca Nederland en lokale ondernemers hadden de gemeente eerder al gevraagd om de regeling voort te zetten.

Overkappingen

Nu de koudere periode van het jaar aanbreekt, willen ondernemers buiten ook hun gasten meer bescherming bieden tegen de weersomstandigheden. De gemeente is verplicht om terrasoverkappingen te toetsen aan onder andere veiligheidseisen. Ondernemers moeten voor het plaatsen van tijdelijke overkappingen daarom een omgevingsvergunning aanvragen.

Net zoals met de huidige regeling al het geval is, moeten ook nieuwe voorstellen voor uitbreiding voldoen aan de voorwaarde dat de 1,5 meter afstand op het terras gewaarborgd wordt en moet het voorstel zijn afgestemd met omwonenden en aangrenzende ondernemers.

Nieuws

menu