Horeca in Leeuwarden gaat toch niet uit protest open

FOTO PIXABAY

Het bestuur van de Leeuwarder afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) opent op 17 januari toch niet de deuren.
Lees meer over
Leeuwarden

Een groep ondernemers wilde op die manier hun ongenoegen uiten over het gebrek aan perspectief voor hun sector . Nog steeds is onbekend wanneer cafés en restaurants weer open kunnen.

Dat perspectief dat ziet de groep nog steeds niet maar men is wel blij met de verbeterde steunmaatregelen. Er is vooral tevredenheid over het feit dat de steun niet volgend jaar al afgebouwd wordt. Met het protest verwachten de ondernemers dan ook niets meer te kunnen bereiken.

Toch blijft er hoop op extra steun. ,,De gedane toezeggingen zijn niet voldoende om alle kosten te dekken en zal nog steeds geld bij moeten’’, schrijft Ton Eijer, eigenaar van café Scooter’s en voorzitter van KHN in Leeuwarden, in een verklaring. ,,We vinden nog steeds 100 procent verplicht dicht is ook 100 procent vergoeden.’’ Eijer zei eerder dat het water veel ondernemers ondertussen al niet eens meer aan de lippen staat maar al in de mond.

Het initiatief kon op bijval rekenen binnen de sector maar kreeg ook kritiek. Zo zei Corné van Erve, voorzitter van de provinciale afdeling: ,,Het kan nooit zo zijn dat we oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. We zitten ook als gesprekspartner aan tafel en het gaat niet helpen als je de boel opendoet. Het is zuur, maar ga nou niet tegen de wet in.’’

Nieuws

menu