Hoe stemde Leeuwarden bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021? Bekijk de uitslag per stembureau op deze kaart

Stemmen in Zalen Schaaf in Leeuwarden. Foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen

De Tweede Kamerverkiezingen lieten grote verschuivingen in het stemgedrag in Friesland zien. Kleurde Leeuwarden in het verleden meestal PvdA-rood en bij de vorige verkiezingen op veel plekken GroenLinks-groen, nu domineren in de stad D66 en PVV.
Lees meer over
Leeuwarden

Op onderstaande kaart is per stembureau te zien hoeveel stemmen per partij zijn uitgebracht. Omwille van de leesbaarheid zijn alleen de partijen die daadwerkelijk zetels behaald hebben opgenomen in de kaart. De volgorde van de partijen is zoals die op het stembiljet te vinden was.

De uitslagen die per brief zijn uitgebracht zijn opgeteld bij het stembureau in de Harmonie waar deze brieven geteld zijn. Dit is te herkennen aan de *.

Sommige stembureaus waren niet alleen op woensdag geopend maar ook op maandag en/of dinsdag voor oudere en kwetsbare kiezers. Deze stembureaus zijn te herkennen aan **.

U kunt door in het rijtje bovenin een partij te selecteren deze in- of uitschakelen om zo bijvoorbeeld een beter beeld te krijgen van de verdeling over de provincie. Gebruik het zoekvenster linksboven om snel een stembureau te vinden. Inzoomen kan door ctrl (op windows) of cmnd (op mac) ingedrukt te houden en te scrollen. Op mobiel of tablet kunt u ‘knijpen’ met twee vingers. Op mobiel is de weergave het beste als u uw device horizontaal houdt.

Klik hier om de kaart op groot scherm te bekijken.

Nieuws

Meest gelezen