Hema Zuiderburen in pand kinderopvang

De huidige HEMA in Zuiderburen. Foto Google Streetview

De HEMA in de Leeuwarder wijk Zuiderburen verhuist komend jaar een stukje verderop naar het leegstaande kinderopvangpand aan het Hop.
Lees meer over
Leeuwarden

De HEMA is al jaren gevestigd in het centrale wijkwinkelgebouw aan de Kruisdobbe. Hierin zit ook supermarkt Jumbo, die graag wil uitbreiden. Ondertussen staat het voormalige gebouw van Sinne Kinderopvang aan Het Hop leeg.

De HEMA koos voor een verhuizing. Het ‘nieuwe’ gebouw moet eerst nog verbouwd worden, zodat er straks een winkelruimte van 370 vierkante meter ontstaat. De bouwaanvraag ligt op dit moment ter beoordeling bij de gemeente.

,,Wij hopen onze vestiging eind februari of begin maart te kunnen openen’’, laat een HEMA-woordvoerder weten. De winkel wordt ingericht in de nieuwste HEMA-stijl.

Het gebouw aan het Hop werd in 2010 in gebruik genomen als kinderopvang Bolderburen van SKL, maar moest in 2016 de deuren al weer sluiten, omdat de crèche financieel niet meer uit kon. Later kwam het gebouw nog in gebruik als tijdelijke buitenschoolse opvang van Sinne Kinderopvang.

Nieuws

menu