Vwo-5 van het Leeuwarder Lyceum thuis: leerling mogelijk besmet met corona

FOTO AISE VAN BEETS

Een leerling van vwo-5 van het Leeuwarder Lyceum is mogelijk besmet met het coronavirus. Uit voorzorg zitten alle 64 vwo-5-leerlingen thuis en volgen ze de lessen online via Teams.
Lees meer over
Leeuwarden

De school kreeg woensdag te horen van de waarschijnlijke coronabesmetting. De leerling heeft sinds vandaag dezelfde klachten als een gezinslid bij wie het coronavirus is vastgesteld en is thuisgebleven. Maandag en dinsdag is de leerling wel naar school geweest, toen had de leerling nog geen klachten. Volgende week maandag wordt de leerling getest, de uitslag volgt waarschijnlijk woensdag.

,,We hebben een aantal scenario’s klaarliggen’’, vertelt Raymond in het Veld, directeur van het Leeuwarder Lyceum. De leerlingen uit vwo-5 zitten in clusters vanwege de verschillende profielen. Als het om een leerling ging uit de onderbouw, dan had maar één klas thuis hoeven blijven. Omdat de leerling in verschillende samenstellingen in de klas heeft gezeten, volgen alle 64 leerlingen uit vwo-5 vanaf donderdag thuisonderwijs.

In overleg met de GGD heeft het Lyceum dat besloten. Dat besluit geldt totdat de uitslag van de test bekend is. Als daaruit blijkt dat de leerling geen corona heeft, dan starten de lessen weer op school op de dag na de uitslag. Mocht de test wel positief zijn dan is er al een deel van de verplichte quarantaine voorbij. De leerlingen volgen in ieder geval een week thuisonderwijs. ,,Daarin hebben we de nodige ervaring.’’

De docenten van de leerling gaan wel naar school. De school is zo ingericht dat de anderhalve meter bewaard kan blijven, ook in de klassen. Het is volgens In het Veld aan de docenten om de afstand goed te bewaren. ,,Volgens de GGD is er sprake van serieus besmettingsgevaar als iemand een kwartier binnen anderhalve meter afstand bij een besmet persoon in de buurt is geweest.’’

Mocht een docent klachten krijgen, dan moet deze zich meteen laten testen. Het streven is om vanaf morgen zelf op school te testen.

Lees ook | Piter Jelles en Simon Vestdijk testen zelf op corona: ‘Lange wachten op GGD zonde van alle verloren lestijd’

Nieuws

menu