VVD-raadslid Harry Bevers uit Leeuwarden gaat naar de Tweede Kamer

VVD-raadslid Harry Bevers uit Leeuwarden gaat toch naar de Tweede Kamer. Vandaag heeft hij per direct zijn ontslag als raadslid van de gemeente Leeuwarden ingediend.
Lees meer over
Leeuwarden

Bevers stond 43e op de lijst bij de Tweede Kamer verkiezingen van vorig jaar. In principe zou hij daardoor niet in de Tweede Kamer komen. Maar aangezien een van de kandidaten op een plek boven hem heeft aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een vrijgekomen zetel, schuift Bevers nu door. Bij de VVD kwam een aantal zetels ‘vrij’ omdat Kamerleden doorgeschoven zijn naar het kabinet.

Officieel wordt Bevers pas Kamerlid op het moment dat het nieuwe kabinet geïnstalleerd is en de kiesraad hem als eerstvolgende heeft aangemerkt.

Met de komst van Bevers naar Den Haag, komt het totaal aantal Kamerleden uit Friesland op vijf. Naast Bevers zijn dat Harry van der Molen (CDA), Romke de Jong en Tjeerd de Groot (D66) en Habtamu de Hoop (PvdA).

Maarten Goudzwaard (JA21) komt in maart tijdelijk in de Kamer als vervanger van Nicki Pouw-Verweij die met zwangerschapsverlof gaat. Dan telt het parlement tijdelijk zes Friese volksvertegenwoordigers.

Aukje de Vries verlaat juist de Tweede Kamer, zij wordt staatssecretaris.

Harry Bevers (56) was in de gemeenteraad bezig aan zijn derde termijn als raadslid voor de VVD.

Nieuws

menu