Guus Hiddink opent Korea-tentoonstelling in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden

FOTO ANP

Voormalig voetbaltrainer Guus Hiddink opent op 15 oktober de nieuwe tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden in Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

Hiddink leidde het Zuid-Koreaanse voetbalteam in 2002 naar de halve finale van het wereldkampioenschap en tot op de dag van vandaag heeft hij een sterke band met het land: hij werd benoemd tot ereburger, ontving een eredoctoraat van de universiteit van Seoul en kreeg een voetbalstadion naar zich vernoemd.

De tentoonstelling duikt in de cultuurgeschiedenis van het land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen. Ook de populaire cultuur wordt belicht. Voor de tentoonstelling komen topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul naar Nederland: zoals een celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode. Maar ook hedendaagse kunstinstallaties en filmbeelden komen voorbij.

Ook de ambassadeur van Zuid-Korea zal aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling. Van 16 oktober tot en met 22 augustus 2022 kan iedereen de expo in Leeuwarden komen bekijken.

Nieuws