Grouster winkeliers onbeschrijflijk blij: zaterdag én zondag openen ze hun deuren

Deel centrum Grou. Foto: Jikkie Piersma

De versoepelingen, die minister Kuipers tijdens de persconferentie op 14 januari aankondigde voor de detailhandel, zijn door de winkeliers in Grou met gejuich ontvangen. Sinds de gedwongen sluiting op 19 december 2021 mogen ze hun klanten eindelijk weer verwelkomen.
Lees meer over
Leeuwarden

Grouster detaillisten openen zaterdag dan ook meteen hun deuren en lassen op zondag 16 januari van 13.00 tot 16.30 uur een speciale koopzondag in.

Het is de loyaliteit van de klanten die de winkeliers tijdens de lockdowns op de been houden. Henriëtte Scholten, eigenaresse van de kledingzaak Iris & Fleur, is dan ook onbeschrijflijk blij met het nieuws van de versoepelingen. Spontaan spoorde ze haar collega’s aan om een speciale koopzondag in te lassen. ,,Dit is de kans om onze blijdschap te delen en dankbaarheid aan onze klanten te tonen”, aldus de onderneemster.

Haar inzet werd met enthousiasme ontvangen. Zondag 16 januari openen Vis & Friet, Boersma Schoenen, Hebbes, Vrouw Holle, InformatiePunt Grou, Moai Mode, Overstag, Bertina, Edelsmid Kris Janki, Berino, Bloembinderij Andreanum, Mannen van den Berg, Iris & Fleur, Silver Seven, Toffe Zaken en It Poartehûs tussen 13.00 en 16.30 uur hun deuren. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal mensen dat de winkels gelijktijdig bezoekt, maar deze beperking zal de pret niet drukken.

De gedachte aan een gevuld winkelgebied met bekende en onbekende gezichten en het gezellige geroezemoes van winkelende mensen, doet het hart van Grouster detaillisten nu eenmaal sneller kloppen. Natuurlijk is het fijn als mensen lekker winkelen en goed slagen, maar belangrijker nog is dat winkeliers weer kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze zo van houden; het informeren en helpen van mensen.

Om de feestvreugde te vergroten, is ook de horeca van de partij. Wijn-, Tap- en Eethuis Amicaal bereidt bijvoorbeeld heerlijke take-away gerechten en dranken. De specialiteit van de dag is een Toblerone cheesecake bij de koffie. Wie even wil opwarmen doet zich tegoed aan de Glühwein of versbereide snert. Uiteraard is het toilet beschikbaar.

,,En zo bieden we met elkaar alle ingrediënten voor een ouderwets gezellige middag winkelen in Grou”, zegt Henriëtte met een vrolijke glimlach.


Nieuws

menu