Gratis uit eten voor armere gezinnen in Leeuwarden: 'Mooi gebaar, dat helpt met de prijzen van tegenwoordig'

Gezinnen die financieel wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, zijn voor het avondeten welkom in creatieve broedplaats De Doas in de Leeuwarder wijk Huizum-West. Daar zorgt stichting Sta Op Voor Kinderen wekelijks voor een gratis diner onder de naam ‘neem je ouders mee uiteten’.

Door de inzet van stichting Sta Op Voor Kinderen kunnen ouders die het financieel moeilijk hebben met hun kinderen gratis dineren in De Doas in Leeuwarden.

Door de inzet van stichting Sta Op Voor Kinderen kunnen ouders die het financieel moeilijk hebben met hun kinderen gratis dineren in De Doas in Leeuwarden. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

Lees meer over
Leeuwarden

Richard van der Pols vertelt over het project, terwijl de kok de pasta voor vanavond bereidt. ,,Er komen vandaag tussen de vijfenvijftig en vijfenzestig mensen dineren”, zegt Van der Pols. ,,We hebben plek voor honderd mensen, dus we hopen dat het de komende weken nog drukker wordt. Want ik weet zeker dat er meer families zijn die een gratis avondmaal goed kunnen gebruiken.”

Nieuws

menu