Wandeltochten middels gps: gezond, gezellig én je steunt ook nog eens een goed doel

Wandelen langs het Prinses Margrietkanaal nabij het Pikmeer. (eigen foto)

AsUgo (As U go) organiseert gps-wandeltochten op 196 plaatsen door heel Nederland, kleinschalige wandeltochten op 14 plaatsen door heel Fryslân en lange afstandswandeltochten op vier plaatsen in de Fryske Marren, waarbij de opbrengst van deelname ten goede komt aan Stichting Spotlights.
Lees meer over
Leeuwarden
De Fryske Marren
Harlingen
Heerenveen
Waadhoeke

Marcel Weijers is initiatiefnemer van AsUgo. Hij vertelt: ,,Met de organisatie van de veelvoud aan wandeltochten door heel Nederland, met de nadruk op Fryslân, bieden we mensen de mogelijkheid actief bezig te zijn. En juist in deze tijd is in beweging blijven van groot belang voor het persoonlijke welzijn en de gezondheid. Natuurlijk hebben wij als evenementorganisator ook te maken met de beperkingen als gevolg van de maatregelen, maar met het aanbieden van de gps-wandeltochten, waarbij je met de eigen navigatie-app van AsUgo een route van je keuze op je eigen smartphone loopt, geven we wandelaars de mogelijkheid toch aan georganiseerde wandeltochten mee te doen.”

Het aanbod aan tochten is beschikbaar op bepaalde dagen. Daarbij loop je weliswaar alleen of met je wandelmaatje, maar tegelijkertijd met alle andere wandelaars op de routes door heel Nederland. En op de dag van het evenement kunnen deelnemers die dat leuk vinden via speciale whatsapp-groepen foto’s van en ervaringen op hun eigen route met de andere wandelaars delen.

Voor deelname aan de GPS Wandeltochten betalen wandelaars een vast bedrag afhankelijk van de gekozen wandelafstand van één van de routes. In elk van de 196 plaatsen is er een keuze voor 10, 15 of 21 kilometer. Alle routes zijn zorgvuldig samengesteld en brengen de wandelaars op bijzondere en verrassende plekken.

De opbrengst van deelname aan de wandeltochten komt ten goede aan Stichting Spotlights, een non-profit organisatie met als doel het bevorderen van talentontwikkeling van kinderen door de organisatie van gratis toegankelijke evenementen voor kinderen op het gebied van sport en actieve vrijetijdsbesteding.

,,Deelnemers lopen dus niet alleen een leuke route, maar dragen met hun deelname direct bij aan de mogelijke organisatie van de activiteiten van Stichting Spotlights”, vervolgt Weijers. De stichting organiseert in samenspraak met regionale of lokale jeugdwerkorganisaties altijd gratis toegankelijke activiteiten in de regio’s waar ook de wandeltochten zijn. ,,Zo komt de bijdrage direct weer terug in de buurt van waaruit de opbrengsten komen en dat is een doel waaraan wij graag bijdragen”, besluit Weijers.

Wil je meedoen met één of meer GPS Wandeltochten van AsUgo of, zodra de maatregelen het weer toelaten, aan een wandeltocht ergens in Fryslân? Kijk voor meer informatie over AsUgo, de agenda met alle wandeltochten en de aanmeldmogelijkheid voor deelname op de website: www.asugo.nl.

Nieuws

menu