Go Ahead Eagles-fans mogen tijdens wedstrijd tegen Cambuur demonstreren op Kalverdijkje

De Mobiele Eenheid in actie bij het Cambuurstadion na afloop van de Friese derby tussen SC Cambuur en SC Heerenveen.

De Mobiele Eenheid in actie bij het Cambuurstadion na afloop van de Friese derby tussen SC Cambuur en SC Heerenveen. Foto: Camjo Media

Go Ahead Eagles-fans kunnen zondagavond demonstreren tegen het besluit van burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden om geen uitsupporters meer toe te staan bij de wedstrijden van SC Cambuur. De fans hebben toestemming om bij de carpoolplek op het Kalverdijkje een ‘statische demonstratie’ te houden.
Lees meer over
Leeuwarden

Het sfeerteam van Go Ahead vroeg eerdere deze week om een locatie in Leeuwarden om te protesteren tegen het besluit van Buma. De supporters van de Deventer ploeg willen zo hun ongenoegen uiten. De verwachting is dat er 150 fans uit Deventer naar Leeuwarden komen voor de demonstratie.

Vorige week donderdag besloot Buma dat uit-supporters dit seizoen niet meer welkom zijn in het Cambuurstadion. Directe aanleiding waren de ongeregeldheden na de wedstrijd tegen Heerenveen. Volgens de gemeente is er toen voor tienduizenden euro’s schade aangericht en raakten tientallen mensen gewond. De bussen met Heerenveen-supporters werden bekogeld met stenen op het moment dat zij bij het stadion vertrokken.