Gisèle Omurungi kwam als 22-jarige vanuit Rwanda in Nederland: 'Ik heb me hier nooit een vreemdeling gevoeld'

Gisèle Omurungi (42) kwam als 22-jarige vanuit Rwanda in Nederland. In Leeuwarden maakte ze haar droom waar door oefentherapeut te worden. Vrijdag is ze een van de sprekers bij de vluchtelingenmanifestatie Share the Journey in Groningen. Haar boodschap: toon wat meer compassie voor elkaar.

,,Ik verwacht dat men verrast is door mij, en dat hoeft niet verkeerd te zijn. Alles begint met ontmoeting, en niet meteen op je achterste benen gaan staan als iemand anders reageert’‘, vindt Gisèle Omurungi.

,,Ik verwacht dat men verrast is door mij, en dat hoeft niet verkeerd te zijn. Alles begint met ontmoeting, en niet meteen op je achterste benen gaan staan als iemand anders reageert’‘, vindt Gisèle Omurungi. FOTO NIELS WESTRA

Lees meer over
Leeuwarden

Het valt nog niet mee om een afspraak te maken met Omurungi. De energieke Afrikaanse maakt lange dagen in de praktijk en doet ’s avonds vaak nog aan vechtsport of heeft kerkelijke activiteiten voor de Sint Vitusparochie in Leeuwarden. Maandagavond rond zes uur lukt het; in haar behandelkamer op de derde etage van de Huizumerpoort doet ze haar verhaal, een kop thee binnen handbereik.

Nieuws

menu