Gemeentebelangen: hoezo lopen wij risico met supermarkten bij het WTC?

WTC Expo. FOTO ARCHIEF LC/NIELS WESTRA

Gemeentebelangen wil weten hoe het kan dat de gemeente risico loopt door de bouw van twee supermarkten in het WTC gebied in Leeuwarden.
Lees meer over
Leeuwarden

In de Leeuwarder Courant stond donderdag een artikel waarin werd gesteld dat als er geen nieuw stadion is gebouwd in september 2022, de grond waarop de supermarkten worden gebouwd teruggevorderd kan worden door het WTC. Nu is de grond in handen van de gemeente die Dijkstra Draisma de mogelijkheid geeft om er twee supermarkten te bouwen.

De juridische consequentie is het gevolg van een grondruil tussen het WTC en de gemeente Leeuwarden. Gemeentebelangen wil weten of dat klopt en of de gemeente vaker dit soort constructies toepast. En of daar dan nog meer risico’s voor de gemeente in zitten.

De grondruil tussen het WTC en de gemeente vond plaats in het kader van de gebiedsontwikkeling in het WTC gebied. Onderdeel daarvan was de komst van een nieuw stadion en verschillende andere voorzieningen. Of die ontwikkeling nog door gaat is op dit moment onzeker. Projectontwikkelaar Wyckerveste heeft zich terug getrokken uit het project omdat ze de businesscase niet rond kreeg.

Nieuws

menu