Gemeente legt voor tweede keer een bouwstop op in pand in de Vlietzone

FOTO LC

De gemeente Leeuwarden heeft de verbouwing van een pand in de Vlietzone voor de tweede keer stilgelegd. Er zouden mogelijk appartementen in komen.
Lees meer over
Leeuwarden

Het gaat om een woning aan de Cornelis Frederikstraat in de Vlietzone. In augustus legde de gemeente de verbouwing al stil. De eigenaar was bezig om het pand te splitsen, ofwel meerdere appartementen in de woning te realiseren. Iets wat de gemeente in de Vlietzone juist wil tegengaan. De wijk kampt al jarenlang met een toenemend aantal panden dat door huisjesmelkers wordt opgedeeld in kleine appartementen. En dat wordt gezien als een van de problemen in de wijk.

De eigenaar diende in november een nieuwe vergunning in voor het vervangen van een dakkapel en dakpannen. Maar uit de bouwtekeningen die bij die vergunningsaanvraag zaten bleken er op twee verdiepingen bijvoorbeeld ‘inloopkasten’ te zijn getekend, met openslaande ramen en een oppervlakte van tot wel elf vierkante meter. Ook was op alle drie de verdiepingen een toilet ingetekend. De vergunning werd desalniettemin afgegeven, wel voerde de gemeente controles uit om te controleren of het pand toch niet stiekem gesplitst zou worden. Dat vermoeden is er wel, en daarom is er nu opnieuw een bouwstop opgelegd.

Nieuws

menu