Gemeente Leeuwarden geeft groen licht voor nieuw plan Adelaarkerk

Omwonenden van de Adelaarkerk in Bilgaard kijken al jaren aan tegen een bouwput. FOTO MARCHJE ANDRINGA

De bouw van appartementen op de plek van de Adelaarkerk in Leeuwarden kan doorgaan. Het college van B en W geeft toestemming.
Lees meer over
Leeuwarden

Waar nu nog de vervallen Adelaarkerk staat, komen in totaal 67 appartementen. Het zijn woningen voor mensen met een psychische of verstandelijke beperking. De appartementen worden gebouwd door de SVE Group, de Omega Groep uit Zwolle is de huurder van de nieuwbouw. Volgens het college hoeft de gemeenteraad zich niet opnieuw over de bouw van de appartementen te buigen.

In 2016 werd begonnen met de realisatie van toen nog 58 appartementen op de plek van de Adelaarkerk. Deels eromheen, deels in de kerk zelf. Maar de bouw werd al snel stilgelegd, het project zelf werd diverse keren doorverkocht, maar gebouwd werd er niet meer. De Adelaarkerk zelf wordt in het nieuwe plan afgebroken.

Een aantal buurtbewoners is niet blij met het nieuwe plan. Bij de gemeente zijn twaalf reacties binnengekomen. En ook is er een petitie ingediend, die door 54 mensen is ondertekend. Volgens de gemeente wonen er van die 54 slechts zestien in de directe omgeving van het geplande complex.

Nieuws

Meest gelezen