Gemeente Leeuwarden blijft zoeken naar gedupeerden toeslagenaffaire

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

De gemeente Leeuwarden blijft zoeken naar gedupeerden van de toeslagenaffaire. Tot nu hebben acht gedupeerden zich gemeld.
Lees meer over
Leeuwarden

Met een persbericht roept de gemeente maandag opnieuw gedupeerden op om zich bij de gemeente te melden. Naar verwachting zijn er in de gemeente zo’n honderd gezinnen de dupe van het onterecht stopzetten en terugbetalen van de kindertoeslag. Een affaire die landelijk zo’n 26 duizend gezinnen en families heeft geraakt en waardoor veel mensen in grote problemen terecht zijn gekomen.

In oktober stelde het ministerie van Financiën, onder wiens verantwoordelijk de belastingdienst valt, miljoenen beschikbaar waarmee gemeenten gedupeerden kunnen helpen. Het gaat dan niet om het terugbetalen van de onterecht teruggevorderde toeslagen maar om ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het afbetalen van schulden die voortkomen uit de affaire of begeleiding omdat gedupeerden in de problemen zijn gekomen.

Tot nu toe geeft de belastingdienst de gegevens van de gedupeerden niet vrij aan de gemeenten. Dat zou in strijd zijn met privacyregels. Al wordt er ondertussen wel gesproken om de gegevens alsnog vrij te geven omdat gemeenten nu zelf op zoek moeten naar de slachtoffers.