Geluidsontheffingen festivals Groene Ster terecht vernietigd

Psy-fi. FOTO MARCEL VAN KAMMEN

De rechtbank Noord-Nederland heeft terecht de geluidsontheffingen vernietigd die de gemeente Leeuwarden had verleend voor twee festivals in de Groene Ster in de zomer van 2018, Welcome to the Village en Psy-Fi.
Lees meer over
Leeuwarden

Dat heeft de Raad van State woensdag uitgemaakt in het hoger beroep van de gemeente. Het terugdraaien van de ontheffingen door de rechtbank kwam voor bewonersstichting Groene Ster Duurzaam als mosterd na de maaltijd. De twee festivals zijn gewoon doorgegaan.

In augustus 2018 gaven 39 mensen Groene Ster Duurzaam toestemming om uit hun naam tegen de vergunningen en geluidsontheffingen voor Psy-Fi te procederen. Voor zowel Psy-Fi als Welcome to the Village werden de ontheffingen voor dat jaar achteraf door de rechtbank vernietigd.

College in hoger beroep

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden gingen in hoger beroep omdat ze willen weten hoe ze de geluidontheffingen rechter-proof kunnen maken. Uit twee zeer technische uitspraken van de Raad van State blijkt dat de gemeente de Beleidsregel Evenementen in de open lucht moet aanpassen. Toepassing van deze beleidsregel blijkt in de praktijk namelijk voor meer herrie te zorgen dan de bedoeling is.

Nieuws

Meest gelezen