Geen vertrekbonus voor directeur van Natuurmuseum Fryslân

Natuurmuseum Fryslân. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Directeur Tom van Slooten vertrekt bij het Natuurmuseum Fryslân zonder de gouden handdruk van 120.000 euro waar hij bij de rechter om had gevraagd.
Lees meer over
Leeuwarden

Van Slooten werd in de herfst op non-actief gesteld door de raad van toezicht van het museum. De klachten over hem hadden zich opgehoopt, hij zou slecht luisteren en had plotselinge woede-uitbarstingen, hij was vaak afwezig, kwam beloftes niet na en hij liet zich tijdens de coronacrisis niet zien als iemand die de boel (zestien werknemers, zo’n zestig vrijwilligers) bijeen kon houden. Mediation had niet geholpen. Zelf spreekt Van Slooten dat tegen en wilde hij bij het museum terugkeren.

Tijdens de zitting begin december was al duidelijk dat dat laatste niet zou gebeuren. Dat onderstreept rechter Rob Giltay deze week in zijn vonnis; vanaf 1 maart is het afgelopen. De door Van Slooten gevraagde vertrekvergoeding komt er niet, omdat de werkgever niets te verwijten valt, aldus de uitspraak. Of Van Slooten ertegen in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk.

Het museum is, net als alle musea, gesloten. De tentoonstelling met giftige dieren is tot eind juni verlengd, ook omdat het in deze tijd ingewikkeld is om die te verplaatsen. Naar verwachting komt er na 1 maart eerst een interim-directeur.

Nieuws

menu