Trein tussen Hurdegaryp en Leeuwarden rijdt weer, storing verholpen

FOTO PRONEWS

Door een sein- en overwegstoring reden er sinds zaterdagochtend geen treinen tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. De problemen ontstonden bij de overweg aan de Pieter Stuyvesantweg in Leeuwarden. Daar proberen technici van ProRail al de hele dag de storing van de baan te helpen. Uiteindelijk lukte dat rond 16 uur in de middag.
Lees meer over
Leeuwarden

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam bij ProRail de melding binnen dat de overweg gesloten bleef, ook ook als er geen trein aankwam.. Een sein stond op rood en kon niet meer worden verzet. Op de vroege zaterdagmorgen reden de treinen heel langzaam voorbij de overweg. Later in de ochtend werd alle treinverkeer tussen de stations stilgelegd, aangezien de monteurs beide sporen nodig hadden.

Arriva regede bussen tussen Leeuwarden en Hurdagaryp. De sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden reed ook niet. Er werden de hele dag BOA’s ingezet bij de overweg op de Pieter Stuyvesantweg. Ook al reden er bij deze overweg geen treinen, ze stonden daar om voetgangers en fietsers te begeleiden bij het oversteken.. Het wegverkeer werd omgeleid naar een andere overweg.

Nieuws

menu