Geen traditionele intocht voor Sinterklaas in Leeuwarden door corona

Sinterklaas zet voet aan wal in Leeuwarden FOTO ARCHIEF LC

Sinterklaas komt dit jaar niet aan in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dat zegt Cees Anceaux, voorzitter van de Stichting Sinterklaas Intocht Leeuwarden.

Wel denkt de stichting nog na over een alternatieve intocht. Maar hoe en wat precies, dat is nog niet duidelijk. ,,Corona maakt het onmogelijk om de intocht te doen zoals normaal. We kijken nu naar wat wel kan”, aldus Anceaux. ,,Maar niet alles is haalbaar en betaalbaar.”

Het besluit van de stichting om de traditionele intocht te schrappen, is een flinke teleurstelling voor de driehonderd vrijwilligers, stelt Anceaux. ,,We hebben tot vandaag nog steeds de hoop gehad dat het wel zou kunnen.”

In juni zei Anceaux in de Leeuwarder Courant dat hij als voorzitter van de stichting zou voorstellen om de figuur van Zwarte Piet dit jaar te schrappen. Maar daar is het nog niet van gekomen, stelt hij nu ruim twee maanden later. ,,Echt al onze aandacht was gericht op de intocht en een mogelijk alternatief. Over de kleur hebben we het nog niet kunnen hebben. Pas als er duidelijkheid is over een alternatieve intocht, wordt er over de kleur besloten”, aldus Anceaux.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden