Geen traditionele intocht Sint Piter in Grou

Aldemar. FOTO SINT PITERKOMITEE

Een intocht van Sint Piter in Grou komt er niet dit jaar. De coronamaatregelen maken dat onmogelijk, zegt de organisatie.
Lees meer over
Leeuwarden

Doordat de maatregelen vaak veranderen, is het moeilijk om een alternatieve vorm voor de aankomst van Sint Piter te bedenken, zo zegt voorzitter Peter van den Broek van het organisatiecomité bij Omrop Fryslân . ,,Elke keer als we denken nu weten we hoe het wel kan, dan is er de volgende dag weer een persconferentie. Dus we stellen steeds de plannen bij.''

Normaal zou de intocht op 13 februari plaatsvinden, waarna het een week lang feest is in Grou tot de verjaardag van Sint Piter op 21 februari. Het comité hoopt dat het feest in afgeslankte vorm kan doorgaan.

Van den Broek: ,,We proberen wel Sint Piter en Aldemar naar Grou te krijgen. Daar doen we alles aan. Hoe we dat gaan doen en of dat 13 februari wordt, wordt de komende weken duidelijk.'' Aldemar is de nieuwe kompaan van Sint Piter nadat er vanwege de discussie over zijn vaste helper afscheid genomen is van Swarte Pyt.

Nieuws

menu