Geen ophaalacties oude kerstbomen in Leeuwarden

Oude kerstboom. Foto: Sietske Bouma

De ophaalacties voor oude kerstbomen gaan dit jaar niet door in Leeuwarden. Dit komt doordat basisscholen gesloten zijn vanwege de coronamaatregelen.
Lees meer over
Leeuwarden

Het heeft deze winter geen zin om een oude spar bij de weg te zetten na de feestdagen, zo waarschuwt de gemeente Leeuwarden. Normaal gesproken haalden kinderen deze bomen op, maar dat gebeurt nu niet.

Op Twitter adviseert de gemeente om een andere oplossing te verzinnen. Wie een kerstboom in stukken knipt, kan de takken in de groene container gooien of hergebruiken in de tuin. Andere oplossingen zijn om de boom naar de milieustraat te brengen. Laten ophalen door Omrin kan ook.

Kinderen kregen normaal gesproken een beloning voor iedere kerstboom die ze ophaalden. Dat konden er in Leeuwarden zomaar tweeduizend zijn per winter. De bomen werden dan versnipperd en in een biovergister verwerkt.

In een aantal andere gemeenten gaan de inzamelingen wel door, meldt afvalbedrijf Omrin op zijn website. Dit geldt bijvoorbeeld voor Heerenveen, Opsterland en Tytsjerksteradiel.

Nieuws

menu