Geen groot terras op het Ruiterskwartier in Leeuwarden: 'Het heeft geen zin om open te gaan'

Op veel plaatsen verwelkomen horecaondernemers woensdag weer gasten op hun terras. Maar een groot terras aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden komt er eerst niet. Het heeft voor de ondernemers „helaas geen zin” met terrastijden van 12:00 tot 18:00 uur, stelt Ton Eijer, voorzitter van de Horeca Ondernemers Ruiterskwartier.
Lees meer over
Leeuwarden

Alle cafébazen aan het Ruiterskwartier kunnen pas vanaf 16:00 uur een gezamenlijk terras neerzetten, vanaf dat moment worden de bussen namelijk pas omgeleid op donderdag tot en met zondag. Daar zijn de ondernemers „natuurlijk super blij” mee, maar voor de korte uurtjes dat ze nu iets kunnen heeft het voor hen „geen zin om open te gaan”.

Ook zorgt de bouw van de Pathé-bioscoop aan het Ruiterskwartier voor veel drukte en lawaai voor de deur, stelt Eijer, tevens eigenaar van café Scooters.

Wel maken de ondernemers al plannen voor later dit jaar, wanneer de bioscoop geopend is en de meeste bussen uit de straat verdwijnen. Dan moet de straat een heuse ‘belevingsboulevard’ worden, waar dan ook overdag grote terrassen open zijn.

Nieuws

menu