Plan voor appartementen in voormalige kantoren zorgverzekeraar De Friesland in Leeuwarden voorlopig van de baan

Geen appartementen in voormalige kantoren De Friesland Zorgverzekeraar

Geen appartementen in voormalige kantoren De Friesland Zorgverzekeraar Foto: Jaap Schaaf

De plannen om appartementen te bouwen in de voormalige kantoren van De Friesland Zorgverzekeraar zijn voorlopig van de baan. Dat hebben de eigenaren van de gebouwen meegedeeld in een brief aan omwonenden.
Lees meer over
Leeuwarden

Maandag maakte deze krant al bekend dat een deel van de voormalige kantoren gebruikt gaan worden voor de opvang van Oekraïners. Die komen in een van de ‘torens’ van het complex. Een ander groot deel van de kantoren wordt nu verhuurd aan ‘een grote regionale zorgverlener’, aldus eigenaren Slokker Vastgoed en Harns Invest in een brief aan de buurt. De zorgverlener zal twee van de vier gebouwen van het complex voor een periode van tien jaar huren.

De GGD en de Veiligheidsregio huren nu ook al een deel van het complex. Over dat deel (gebouw B) wordt gesproken met mogelijke huurders.

Brief

Slokker Vastgoed en Harns Invest geven in de brief ook aan dat de woningmarkt het afgelopen jaar flink veranderd is. Zo zijn bouwkosten gestegen en is ook de hypotheekrente niet meer zo laag. Dat is mede reden om het pand nu toch als kantoor te behouden in plaats van er appartementen in te bouwen.

Het A-gebouw (met de ingang aan de Reviusstraat) wordt de komende twee jaar gebruikt voor de opvang van Oekraïners.

De geplande nieuwbouw van een woontoren op de hoek van de Reviusstraat en de Harlingertrekweg gaat wel gewoon door.