Gedetineerde PI Leeuwarden berooft zichzelf van het leven

De PI in Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een gedetineerde heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de penitentiaire inrichting (PI) in Leeuwarden zelfmoord gepleegd. De man was nog in afwachting van zijn straf en verbleef in het Huis van Bewaring.
Lees meer over
Leeuwarden

De gevangenis deelt geen verdere informatie over de omstandigheden waarin de man is aangetroffen. Wel is duidelijk dat de gedetineerde zichzelf op zijn cel van het leven heeft beroofd. Gedetineerden in het Huis van Bewaring zitten vanaf half vijf in de middag op hun cel.

Waarvoor de man vast zat, wordt niet bekendgemaakt. Woordvoerder René Hut van de Dienst Justitiële Inrichtingen zegt terughoudend te willen zijn. De politie heeft onderzoek gedaan en vastgesteld dat er geen sprake is van strafbare feiten. PI Leeuwarden stelt een intern onderzoek in naar de suïcide, zoals dat gebruikelijk is bij ernstige incidenten.

,,Het overlijden van een gedetineerde heeft altijd veel impact in een gevangenis’’, reageert directeur Gino Tibboel. ,,Zowel bij medegedetineerden als personeel. Daar hebben we de komende tijd aandacht voor.’’

Het gebeurt niet vaak dat gedetineerden zelfmoord plegen. Landelijk gezien ligt dat gemiddeld op een keer per maand, blijkt uit cijfers van DJI. In Leeuwarden gebeurde dat in april vorig jaar voor het laatst.

Nieuws

menu