Gedetineerde PI Leeuwarden berooft zich van het leven

De PI is een gevangenisafdeling voor zware criminelen. ANP

Gevangenispersoneel trof zondagochtend in Leeuwarden het levenloze lichaam van een gedetineerde aan op zijn cel. Het bleek te gaan om zelfdoding, bleek na onderzoek van de politie.
Lees meer over
Leeuwarden

De gedetineerde werd ontdekt toen bewaarders de cellen openden. De penitentiaire inrichting (PI) geeft verder geen details over de zaak waarvoor hij was veroordeeld. De directie heeft contact gehad met de nabestaanden. ,,Het overlijden van een gedetineerde heeft altijd veel impact in een gevangenis. Zowel bij medegedetineerden als personeel’‘, zegt vestigingsdirecteur Gino Tibboel.

Het is de tweede keer in een paar maanden tijd dat een gedetineerde zich van het leven berooft. In de nacht van 30 september op 1 oktober werd ook al een gedetineerde dood gevonden in zijn cel . Deze man was in afwachting van zijn strafzaak en zat nog in het Huis van Bewaring.

Het gebeurt volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) niet vaak dat gedetineerden zelfmoord plegen. Landelijk gezien ligt dat gemiddeld op een keer per maand, blijkt uit cijfers van DJI.

Nieuws

menu