GGD opent grote (snel)testlocatie in WTC in Leeuwarden

WTC Expo. FOTO ARCHIEF LC/NIELS WESTRA

Er komt een grootschalige testlocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Op deze zogeheten L-testlocatie kunnen mensen zich vanaf dinsdag 15 december laten testen.
Lees meer over
Leeuwarden

Uiteindelijk moeten er rond de 1700 mensen per dag getest worden op de locatie: 1275 via de snelle antigeentest en 425 met de gangbare PCR-tests. GGD Fryslân kiest ervoor om beide tests te gebruiken, „omdat de PCR-test nog altijd het meest betrouwbaar is”, aldus de GGD.

Welke test iemand krijgt, hangt af van de persoon en de situatie, dit wordt beoordeeld bij het maken van de testafspraak, zo stelt de GGD. Zorgmedewerkers krijgen bijvoorbeeld altijd een PCR-test, omdat zij in contact staan met kwetsbare mensen. Mensen die een sneltest doen krijgen niet gelijk op de locatie de uitslag, maar ontvangen die even later digitaal of telefonisch.

De grote locatie moet ervoor zorgen dat Friesland een testcapaciteit van 5000 personen per dag krijgt, dat aantal ligt nu op zo’n 1600 mensen per dag. Omdat de drempel voor het testen van mensen zonder klachten de komende tijd omhoog gaat, schaalt de GGD op.

Nieuws

menu