Fons (21) uit Leeuwarden in nieuwe seizoen 'Heel Holland Bakt': 'Sta bekend om mijn brownies en blondies. Die lukken namelijk altijd'

Fons (21) uit Leeuwarden. Foto Omroep MAX

Omroep MAX heeft de tien deelnemers van het tiende seizoen van Heel Holland Bakt bekendgemaakt. De 21-jarige Fons uit Leeuwarden is de enige Friese deelnemer en mag zijn bakkunsten vertonen aan juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden.
Lees meer over
Leeuwarden
Eten en drinken

De Leeuwarder is de benjamin onder de kandidaten. Fons woont nog bij zijn ouders in Leeuwarden en studeert.

Koekjes uit de supermarkt komen er bij Fons thuis niet in, valt op de site van Omroep MAX te lezen. ‘Hij leert bakken van zijn moeder, als kind begint hij met het maken van cupcakes. Met zijn deelname aan Heel Holland Bakt wil Fons zichzelf testen. Hoe goed kan hij nou écht bakken?’

Goed vertegenwoordigd

Friese bakkers zijn de laatste twee jaar goed vertegenwoordigd in het programma. Maar ze bakten met wisselende resultaten. Lynn Elshof uit Echtenerbrug viel vorig seizoen al in de derde aflevering af, maar in het achtste seizoen was Eric Jongsma uit Oppenhuizen verliezend finalist.

Tussendoor was ook nog een speciale reeks met oud-deelnemers. Thuisbakker Hidde Jonker uit Mantgum (hij deed ook mee in 2016) vertoonde toen zijn kookkunsten voor juryleden Van Beckhoven en Van der Heijden en presentator André van Duin. Hij strandde in de tweede aflevering.

Heel Holland Bakt is vanaf 18 december elke zondag om 20.30 uur op NPO 1 te zien.

Nieuws

menu