Fietsster aangevallen en geschopt door twee meisjes in Leeuwarden

Foto: Arodi Buitenwerf

Een 26-jarige vrouw is maandagmiddag op de Minnemastraat in Leeuwarden aangevallen door twee minderjarige meisjes.
Lees meer over
Leeuwarden

De vrouw fietste langs de twee meisjes, waarna zij haar aanspraken. In eerste instantie fietste ze door, omdat ze wanneer ze daar fietst wel vaker aangesproken wordt met de vraag of ze drugs wil kopen. Ditmaal scholden de meisjes haar uit, waarna ze omkeerde en de meiden aansprak.

Hierop vielen de meisjes de vrouw aan: ze werkten haar op de grond en schopten haar. Een passerende jongen heeft de meisjes vervolgens van de vrouw afgetrokken.

De politie is op zoek naar deze jongen en mogelijke andere getuigen van de mishandeling. Om de meiden op te sporen heeft de politie een signalement afgegeven.

Het zou gaan om meisjes tussen de 14 en 16 jaar oud met een tenger postuur, een bol gezicht en zwart opgestoken haar. Een van de meisjes was ongeveer 1.60 tot 1.70 meter lang, het andere meisjes tussen de 1.70 en 1.80 meter. Het kleinere meisje droeg een zwart bomberjack met een witte bontkraag, een lichtgekleurde broek en zilverkleurige oorringen. Het andere meisjes droeg een zwarte jas en dito broek.

Nieuws

menu