Feestelijke opening van IKC Albertine Agnesschool in Leeuwarden gebouwd in Escherstijl

De leerlingen van het IKC Albertine Agnesschool zitten op de trappen van hun nieuwe gebouw. FOTO MARCHJE ANDRINGA

Na twee jaar in een tijdelijk schoolgebouw les te krijgen, konden de ongeveer 250 leerlingen van IKC Albertine Agnesschool in Leeuwarden woensdag terecht in een splinternieuw schoolgebouw.
Lees meer over
Leeuwarden

Zelfgemaakte slingers, een gouden strik en gebak voor iedereen. Het logo op het nieuwe gebouw werd feestelijk onthuld door wethouder Onderwijs Hilde Tjeerdema met hulp van de oudste leerling en de jongste leerling van de school. Dit IKC is het laatste schoolgebouw dat vernieuwd werd vanuit het gemeentelijke Vlekkenplan uit 2014, een akkoord van de gemeente om zeventien basisscholen om te bouwen tot integrale kindcentra.

Directeur Talia Hager is blij met het eindresultaat. ,,Het is prachtig geworden”, vertelt Hager op het schoolplein, omringd door haar leerlingen. ,,We hebben het ook echt met zijn allen gedaan. Normaal gesproken maakt de architect ontwerpen en kies jij daar uit, maar wij hebben het andersom gedaan. Met de leerlingen hebben we het ontworpen en vervolgens overlegd met de architect.”

Het gebouw is in de stijl van Escher ontworpen. De leerlingenraad en architect Alex van de Beld zijn samen naar het Fries Museum geweest, waar ze de tentoonstelling over M.C. Escher hebben bezocht. ,,Daar begon de inspiratie”, vertelt Hager. ,,Geen raam is hier hetzelfde. Ze zijn op verschillende hoogten en van verschillende grootte. Zo creëer je allemaal andere perspectieven. En natuurlijk in zwart-wit, net als bij Escher.” Alleen een oneindige trap ontbreekt. Hager: ,,Maar binnen hebben we wel een maquette met zo’n verwarrende trap.”

Nieuws

menu