Extra maatregelen tegen drukte in Prinsentuin in Leeuwarden en centrum Grou

Kaartje van de afzettingen in de Prinsentuin. Bron: gemeente Leeuwarden.

Kaartje van de afzettingen in de Prinsentuin. Bron: gemeente Leeuwarden.

Om nieuwe drukte te voorkomen in de Leeuwarder Prinsentuin, de binnenstad en het centrum van Grou neemt de gemeente Leeuwarden extra maatregelen in het Pinksterweekeinde.
Lees meer over
Leeuwarden

De Prinsentuin wordt vrijdag al met hekken afgezet en in stukken opgedeeld. Publiek mag er nog wel in, maar dit kan slechts bij een beperkt aantal ingangen waar beveiligers staan. De politie zal er zo nu en dan ook surveilleren. Wordt het te druk, dan kan de tuin geheel of gedeeltelijk afgesloten worden voor publiek.

Opnieuw wordt in de binnenstad gewerkt met ‘looprichtingen’ op drukke routes, zoals de Nieuwestad en de Wirdumerdijk. Bij te veel drukte komt er eenrichtingsverkeer in smalle straten, zoals de Kleine Kerkstraat.

In Grou verschijnen op de kades borden, ,,die mensen erop attenderen om afstand van elkaar te houden’’, laat de gemeente weten. Flyers in verschillende talen roepen hier ook toe op. Gastheren en -vrouwen zullen de boodschap ook overbrengen.

Moeilijk afstand houden

De gemeente komt in actie omdat het op verschillende plekken te druk werd met Hemelvaart en op eerdere warme dagen. In de Prinsentuin zaten mensen zeer dicht op elkaar en ook in Grou was het moeilijk om nog afstand te houden. De maatregelen zullen vaker worden toegepast als er warm weer op komst is, kondigt de gemeente aan.

Bij de afsluiting van de Prinsentuin wordt rekening gehouden met varende bezoekers, die aanmeren langs de waterkant. ,,De beveiliging heeft nauw contact met restaurant de Koperen Tuin. Op die manier zorgen we dat bezoekers nog steeds naar het restaurant of terras van De Koperen Tuin kunnen’’, laat de gemeente weten.